18 november 2016

MELDCHECK

Gebruik van de meldcheck

Met de meldcheck is eenvoudig na te gaan of voor een gebouw een leegstandsverordening geldt. Dat is van belang om na te gaan of leegstand op grond van de Leegstandwet moet worden gemeld. De zogenoemde leegstandmelding. Een latere stap in het juridische traject is of de overheid eventueel verplicht een gebruiker/huurder bij leegstand kan voordragen.

Een leegstandsverordening kan dus zeer ingrijpend voor een gebouweneigenaar zijn. Er kunnen ook boetes worden opgelegd. Dit zijn bovendien niet de enige bevoegdheden die een gemeente met een leegstandsverordening heeft. Ook de professionele vastgoedadviseur/ leegstandbeheerder/taxateur moet rekening houden met een leegstandsverordening, bijvoorbeeld bij antikraak.

Onder constructie

De meldcheck – met alle leegstandsverordeningen van Nederland- is nu onder constructie. Als je naar aanleiding hiervan, een brief van de gemeente of over een leegstandsverordening vragen hebt, neem dan per email contact op. Of bel even: 020-7717481.

Teneur

Onder gemeenten is de teneur intussen dat een leegstandsverordening een goede stok achter de deur kan zijn. De verwachting is dan ook dat meer gemeenten van dit instrument gebruik zullen maken.

Over leegstandsverordeningen

Lees hier meer over het onderwerp: leegstandsverordening. Blijf op de hoogte over leegstandsverordeningen. Je kan je aanmelden voor het ontvangen van een alert van Advocatenkantoor Smale. Die is gratis. Vul je mailadres in in de popup op deze pagina.